SVENAJEDNOMMESTU.COM SVENAJEDNOMMESTU.NET SVENAJEDNOMMESTU.ORG SVENAJEDNOMMESTU.RS SVENAJEDNOMMESTU.INFO Sreda 16. Oktobar 2019.

Vremenska prognoza, horoskop, vesti, kursna lista, posao, oglasi, sport,...
Posao
Da li ste znali?

Najtraženija zanimanja u Srbiji su iz oblasti građevine, informacionih tehnologija, turizma, bankarstva, konsaltinga i berzanskih poslova. Među onima
koji i dalje najteže nalaze posao su maturanti gimnazija, poljoprivredna i šumarska struka, saobraćajni tehničari, hemičari i arheolozi.

Prosečna zarada u Srbiji 2013. (Republički zavod za statistiku)

- Prosečna aprilska plata 46.530 RSD.

Prosečna neto zarada u Srbiji u aprilu je bila 46.530 dinara, što je realno više za 10,7 odsto, a nominalno više za 11,6 odsto nego u martu ove godine.
Kako se navodi u saopštenju zavoda, prosečna zarada u Srbiji sa porezom i doprinosima isplaćena u aprilu bila je 64.249 dinara, što je realno više
takođe za 10,6 odsto, a nominalno više za 11,5 odsto nego u prethodnom mesecu, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).
Prema podacima RSZ-a, u Srbiji je aprilska neto zarada bila realno manja za 1,1 odsto nego u istom mesecu 2012, a nominalno veća za 10,2 odsto.
Bruto zarada u aprilu 2013. bila je realno manja za 1,3 odsto nego godinu dana ranije, a nominalni rast prosečne bruto zarade bio je 9,9 odsto.

- Prosečna avgustovska plata 44.770 RSD.

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u avgustu 2013. godine iznosila je 44.770 dinara, saopštio je Republicki zavod za statistiku.
To je nominalno više za 1,3 odsto od julske zarade, a realno je više za 0,9 odsto. U poređenju sa prosečnom zaradom isplaćenom u avgustu 2012.
godine, neto zarada je bila nominalno veća za 6,3 odsto, a realno manja za 0,9 odsto. U avgustu je prosečna bruto zarada bila 61.797 dinara i
nominalno je bila veća za 1,5 odsto od zarade isplaćene prethodnog meseca, a realno je bila veća za 1,1 odsto. Ta zarada je nominalno veća za
5,6 odsto od prosečne bruto zarade isplaćene u avgustu prošle godine, a realno je manja za 1,6 odsto.
Prosečna neto zarada isplaćena za osam meseci 2013. godine nominalno je veća za 6,3 odsto od zarade isplaćene u istom prošlogodišnjem
periodu, a realno je manja za 3,7 odsto, dok je prosečna bruto zarada nominalno veća za šest odsto, a realno manja za četiri odsto.

Izvor: B92


Infostud

Jedan od najposećenijih domaćih internet sajtova za zapošljavanje u Srbiji.

www.poslovi.infostud.com

Best Jobs

Veliki broj oglasa za posao na jednom mestu.

www.bestjobs.rs

Poslovi.rs

Poslovi, zaposlenje, praksa.

www.poslovi.rs

Lako do posla

Online berza poslova. Spada među najposećenije domaće internet sajtove za zapošljavanje.

www.lakodoposla.com

Video CV

Portal za zapošljavanje.

www.videocv.rs